Rijn Bécude

Natuurfotografie

Biografie-1

Wie ben ik... 

Mijn naam is Rijn Bécude, ik ben geboren in 1962 en ik ga slechts zelden de deur uit zonder mijn cameratas... 

Ik ben getrouwd met Elvier en sinds 2006 werk ik als zelfstandig koerier. Hierdoor ben ik veel onderweg en zo ontdek is steeds weer nieuwe gebieden in Nederland om te fotograferen. 

De rode draad in de foto's die ik maak is zonder enige twijfel de natuur. 

De laatste jaren heb ik mij vooral toegelegd op het fotograferen van vogels. De interesse voor vogels heb ik van mijn vader meegekregen. Al vanaf mijn derde jaar trok hij er met mij op uit om vogels maar ook wild te kijken. Mijn vader had dan een cassetterecorder om zijn nek hangen en als hij een vogel hoorde nam hij het geluid op. De vele bandjes die hij maakte luisterden we thuis weer samen af.. Daar ligt de basis voor mijn passie en kennis over de natuur.

Op mijn 12e werd ik de trotse eigenaar van mijn eerste camera, een Polaroid Zipp. Zo ontstond een hobby voor het leven. Ik heb jaren een analoge camera gehad, eerst een Minolta XG-1 en later een X-700. Zoals velen heb ik de overstap van analoog naar digitaal gemaakt, in mijn geval was dat rond 2008. Dit opende een deur naar een hele nieuwe manier van fotografie in combinatie met fotobewerking. En sinds die tijd besteed ik meer en meer tijd aan fotografie.

Qua apparatuur/uitrusting maak ik op dit moment gebruik van een Canon 7D in combinatie met verschillende canonlenzen zoals de EF 24-105 F4 L IS USM, de EF 100-400 F4.5/F5.6 L IS USM en de EF 400 F2.8 L IS USM. Als statief gebruik ik een Gitzo in combinatie met een Nature stuff schommelkop.  Voor fotobewerking maak ik vooral gebruik van Photoshop CS6, Elements 10, Lightroom 5.2 en Photomatix pro 5. Daarnaast houd ik mij bezig met technieken zoals macro fotografie en HDR.

Ik vind het leuk om foto's te delen met anderen. Gedurende een jaar of 5 plaats ik regelmatig foto's op Birdpix en sinds kort ook op Nederpix. En zo is uiteindelijk ook het idee voor deze site ontstaan.

Maar het grote pluspunt is toch vooral dat fotografie overal en altijd kan... Of ik nu op vakantie ben, ergens onderweg tijdens mijn werk of tijdens een dag in één van de vele mooie natuurgebieden van Nederland... mijn camera heb ik altijd binnen handbereik! 

Leuk dat je mijn site bezoekt en ik hoop dat je veel plezier beleeft bij het kijken naar mijn foto's. Wie weet kom je er nog eens terug voor de foto's die zeker nog gaan volgen!

Ik zou het leuk vinden als je hier een berichtje achterlaat!

 

Rijn Bécude